Nytt hopp för cancerbehandling

Att socker och stärkelse göder cancer är en gammal kunskap som resulterade i ett nobelpris till Dr. Otto Warburg 1931. Han visade att cancerceller svälter ihjäl utan glukos, något som finns i kolhydrater som t.ex. socker, vitt mjöl och stärkelse. Cancer älskar socker, söta drycker, potatis, bröd, pasta, pommes, vitt ris, sötsaker, mjölmat, spannmål till och med frukt kan med fördel uteslutas. Om du redan har cancer kan du även minska på mejerivaror där vasslen är insulinhöjande.

Idag finns även mycket “dolt socker” som är tillsatt socker i ett livsmedel, det används oftast som smakförstärkare. Alla olika typer av kolhydrater blir till glukos i kroppen som ger ett högt blodsocker och höga insulinnivåer, som i sig är en signifikant riskfaktor. Det finns dock olika kolhydrater t.ex artegna kolhydrater som grönsaker de kan istället öka insulinkänsligheten vilket är positivt. Ät naturlig mat!

Tyvärr har inte detta uppmärksammats inom cancersjukvården vilket är högst anmärkningsvärt och nästintill kriminellt. Förebyggande åtgärder t.ex. kostförändringar lyser med sin frånvaro. Skälet till detta ointresse är krasst ekonomiskt. Ju fler som får cancer, ju större anslag till cancerforskning och ju större blir läkemedelsförsäljning, där cancerläkemedel beräknas bli nästa storsäljare.

Dietister har i uppgift att sprida SLV’s kostråd om tallriksmodellen (HCLF – High Carb Low Fat) till allmänheten och får pengar till sin utbildning via Livsmedels-och Läkemedelsindustrin. På barnonkolog-avdelningarna serveras barnen socker! Barncancerfonden ger ut kokböcker med massor av söta rätter! På Barncancer-träffar serveras socker och godis i mängder. 

Ett lägre blodsocker har stor inverkan på hur effektiv en cancerbehandling kan vara. 

Dr. Erik Enby undersökningar visar att svampar och sporer i blodet frodas när blodet är i obalans som vid höga halter av glukos, insulin, mineralbrist, vitaminbrist mm. Genom att lösa upp blodklumpning ökar syresättningen och att med olika näringsämnen återställa en mer normal balans, hjälper kroppens immunförsvar att bekämpa ohälsa.

När cancer och svampväxt förbränner socker anaerobt (utan syre) bildas mjölksyra (laktat) som försurar runt cancern, vilket är ett försvar mot vårt immunförsvar. Dr. Tullio Simoncini behandlar cancern med bikarbonat som gör cancern basisk. Miljön för friskhet stärks.

Det som är utmärkande för cancer och svampväxt är att de kräver socker, ca tjugo gånger mer än en normal cell. De gillar inte heller syre, något Otto Warburg fann i sina studier.

Det finns mycket som stimulerar cancertillväxt eller ger ökad cancerrisk t.ex. olika typer av gifter, kemikalier och näringsbrister. T.ex Cellgifterna dödar även friska celler och slår ut patienternas immunförsvar. En bieffekt med gifter är att de kan orsaka cancer. Det är inte heller osannolikt att cancern kommer tillbaka då de inte behandlar grundorsakerna. “We are waving away the smoke and ignoring the fire”.

Flera läkemedelsbolag lade ned sina försök att ta fram antikroppar som binder celler för den receptor, IGF-1, som har stor betydelse för utvecklingen av en cancersjukdom. Preparaten man tagit fram var en besvikelse då de hjälpte mycket få patienter och risken för allvarliga biverkningar var stor.

Men nu har forskare vid Karolinska institutet kartlagt vad som händer med de olika kommunikationskanalerna hos en cancercell som är relaterad till receptorn IGF-1.

För mer information

Citat:
Cancer, above all other diseases, has countless secondary causes. But, even for cancer, there is only one prime cause. Summarized in a few words, /wiki/Warburg_hypothesis is the replacement of the respiration of oxygen in normal body cells by a fermentation of sugar.
—Otto H. Warburg.

What causes cancer?

Bröstcancerceller tycks vara beroende av socker