Vispgrädde – 40% ren njutning

gräddeVispgrädde är både en utmärkt smaksättare och en produkt som ger bra mättnadskänsla p.g.a sitt höga fettinnehåll. Köp alltid vispgrädde med 40% fetthalt. Köp aldrig matlagningsgrädde eller liknande “fejkgrädde” som är utblandad med vatten, rödalger och tillsatser till samma pris. Späd själv med mjölk eller vatten.

Gör i princip all mat godare. Steker du kött eller köttfärs, häll i en skvätt grädde och bli förvånad över skillnaden. Byt ut mjölken i kaffet mot vispgrädde. Helt plötsligt blir kaffet mättande. Det ofarligt att äta vispgrädde!

Smör – din bästa vän

akta_smorSmör är lite dyrare än margarin (+4 kr/600 g) vilket egentligen är märkligt eftersom margarin tillverkas genom en mängd onaturliga processer och palmolja har långa transporter. Smör är en naturprodukt gjord på grädde som syras, kärnas och saltas  Smör är en viktig basvara och bör alltid finnas i varje kylskåp. Det finns ingen riktig kock eller restaurang som lagar mat med en smörimitation (margarin).

Citat: Kocklandslaget vägrade att ställa upp på sponsring från Unilever (Ett kemiföretag som bland annat tillverkar ”låtsas smör”) De ville inte ha margarinpengarna. »Alla vet ju att kockar steker i smör«, sade en av kockarna. En annan sade vad han verkligen tyckte: »Jag tvättar mina kläder i deras tvättmedel men … deras livsmedelsprodukter tycker jag är skit. «Svenska Dagbladet skrev: »Snacka om badwill och ett misslyckat samarbete … detta måste vara ett av näringslivets mest misslyckade sponsringsförsök

Ägg – är supermat!

egg_spoonÄgg är ett superlivsmedel och innehåller nästan alla näringsämnen som vi människor behöver för att växa och må bra. Ägg innehåller perfekta proteiner och viktiga fettsyror finns nästan alla vitaminer (utom C), mineraler och antioxidanter. Ett kokt ägg är perfekt att ha med i väskan som mellanmål! Ägg är klimatsmart och kommer i sin egen förpackning. Har du hört myten om max två ägg om dagen? Glöm den direkt, det är gammalt skitsnack för det finns ingen övre gräns. Ät ägg gärna och ofta. Stekta, kokta, som äggröra eller som ingrediens till annat t.ex. i en smoothie. -Visste du att ett ägg innehåller 7g protein (varav vita 4g och gulan 3g). Använd gulan eller hela ägget i smoothies, så höjer du protein intaget.


Philadelphiaost – fet, bredbar njutning

kraft-philadelphia-vitlok-orter--1051779Köp alltid den fetaste varianten glöm alla lightvarianter. Och vill du ha någon form av smak utöver naturell kan man krydda själv, med färska örter som basilika och vitlök eller mald svartpeppar.

Philadlephia är väldigt bra ingrediens i Oopsies något vi bakar väldigt ofta, både för att det går snabbt och för att det är gott.

Ost – så gott i alla former

333060bigOst är också en sån där perfekt produkt. Den innehåller mycket fett och passar perfekt till såväl matlagning som att äta som den är. 

Tips: Ost är perfekt som ett mellanmål och lätt att ta med. Prova Babybel eller skär en vanlig gräddost i lämpliga portionsbitar, plasta in dom och du har ditt hemgjorda mellanmål.

Koncentrerat Svenskt Smör från Arla
Består av ren smörolja utan tillsatser. Det innehåller inget vatten, vilket gör att det inte behöver skiras. Den har jättelång hållbarhets tid 6 mån och fryser du den håller den i 1 år! 🙂

Eftersom Koncentrerat Svenskt Smör från Arla inte heller innehåller några proteiner bildas inga restprodukter som bränner fast när du steker. Image

Genom att den tål hög värme och bränner inte fast kan du använda den till all typ av stekning och för att t.ex. poppa popcorn (det blir popcorn med äkta smörsmak dessutom).

Värm aldrig en vegetabilisk olja, då kan du skapa ditt eget transfett. Läs mer i Snabbguiden om Fett.

Kostar ca: 168 kr.
Oftast får man ringa till sin lokala affär och beställa den (lev 1-2 dagar)

Tips: Det är den perfekta presenten att ge bort! Jo, det är sant! Inslagen är den svår att gissa, den är hälsosam och dom får en ny upplevelse som varar länge. Den som får den kommer ihåg dig varje dag tills den tar slut 😀

 

Varför är Ekologiskt kokosfett/olja så himla bra då? Jo den innehåller:A2063_1

  • Laurinsyra är nästan 50% av kokosoljans fettsyror, den förbränns i levern och hjälper att skydda mot virus- och bakterieangrepp. Just laurinsyran anses påverka hälsan mest positivt.
  • Fettsyran är samma som i bröstmjölk. Den gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret, samt skyddar mot infektioner och motverkar Candida.
  • Ekologiskt kokosfett tål hög värme och den kan användas i kaffe eller i té! 🙂
  • Kokosfett/olja kan användas till: Stekning, bakning, i varma drycker och i välling eller i modersmjölk ersättning. Den kan användas till hudvård för dess anti-septiska och anti-bakteriella förmåga. Kokosolja gör huden mjuk, len och fungerar på hela kroppen, även hårinpackningar. Mer om kokosfett.
  • Solskydd Titandioxid i kokosolja är det rena mineralet då är Tiosol handelsnamnet på en “specialmalning” i flytande fett avsedd som solskydd SF 10-15. Det sägs att kokosfett ger ett visst solskydd men att det främst snabbar på pigmenteringen. Ekologiskt kokosfett kostar ca: 50kr för 400g. Ps. Ät inte kokosfett i silverförpackning p.g.a att den innehåller härdade fetter, använd endast för utvärtes bruk 😉
  • Kostrådgivarna.se skriver: Ekologisk kokosolja – för hjärnan, magen, huden