Källa: Silverbibeln av Anna Bohlmark Filmen är inlagd via en embedded code så att min vän Anna Böhlmark får alla visningar på filmen! KLICKA PÅ Watch on Vimeo

I följande dokumentär speglas skeendena kring den omdebatterade hälsoprodukten Kolloidalt silver -“KS” i vardagstal.

Polariseringen runt kolloidalt silver är stor
På ena sidan ser vi hur myndigheter motarbetar den på olika sätt och på den andra sidan finns både professorer och läkare som talar för den. Trots att kolloidalt silver faktiskt används på svenska sjukhus idag bl.a. Astrid Lindgrens barnsjukhus och andra sjukhus där man använder silversalva och silverförband på t.ex. sår och brännskador på grund av dess effektivitet för läkning. “Kolloidalt silver har en antimikrobiell effekt. I sårsalvor, förbandsmaterial och vattenreningsprodukter används kolloidalt silver för att döda mikroorganismer.” skriver SBU Statens Beredning om medicinsk och social Utvärdering.

Så vem ska man tro på?

“Äpplen och päron”
Grunden till all förvirring i debatten är att man vanligen blandar ihop olika silverföreningar med varandra och ser dom som samma sak, trots att t.ex. silvernitrat och silverjoner är kemiskt olika och påverkar kroppen väldigt olika.

Kosttillskott eller vattenrening
Kolloidalt silver får numera INTE säljas som kosttillskott i Sverige (men i andra delar av världen) utan får ENDAST säljas som en vatten reningsprodukt. Kolloidalt silver kontrolleras av Kemikalieinspektionen och är en godkänd vattendesinfektionsprodukt som utan biverkningar, eliminerar svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter hos både djur och människor. Kan kolloidalt silver vara ett hot mot läkemedelsindustrin?

Djur och KS
Kolloidalt silver säljs i välsorterade akvariebutiker, för rening och eller behandling av sjuka fiskar. Själv räddade jag livet på mina fiskar bl.a. en Slöjstjärt som hade fått parasiter mm och var jättesjuk, med hjälp av KS och salt (utan jod). Innan jag fick veta att man kunde prov KS så hann min andra slöjstjärt och två små guldfiskar att dö, de övriga klarade sig. Akvarier är känsliga biologiska system med levande organismer. Även hundar och katter med magåkommor kan behandlas med KS i deras dricksvatten istället för t.ex. antibiotika behandlingar på grund av dess antibiotiska effekt (prata med din veterinär). Även silverlotion kan användas på hästar, katter och hundar.

Dramatik i dokumentären
Ljudinspelning: Åsa Melhus som är universitetslektor och överläkare med inriktning på klinisk mikrobiologi vid Uppsala Universitet försökte stoppa Ingemar Ljungqvist redaktör “2000-talets Vetenskap” när han i maj 2015 ställde kritiska frågor till doktorand Susanne Sütterlin när hon skulle disputera på studien om kolloidalt silver. Då hotade doktorandens handledare Åsa Melhus med väktare!

Även Anna Böhlmark blir utkastad av Åsa Melhus på Uppsala Universitet trots att hon hade bokat möte med en av Åsas kollegor som är en disputerad doktorand, för att ställa frågor om en studien på silver som redovisades vid disputationen. Åsa stoppade mötet och hotade med polisen om inte Anna lämnade byggnaden!

Lars Bern skriver: Det är en skandal som Uppsala universitet borde ha anledning att utreda om man är det minsta rädd om sitt vetenskapliga anseende.

För att ge ett bredare perspektiv så har den här dokumentären filmats i sex olika länder.
“Är kolloidalt silver en ren bluff eller produkten som kan frälsa världen?” skriver Anna

Se dokumentären!

Läs mer om kontroversen kring Uppsalastudien på kolloidalt silver: Lars Bern: Åsa Melhus är inte vetenskapligt seriös om ”silver”

Medverkande är bl.a. Karl E Arfors och Agneta Schnittger mfl.

silverbibelnskarmklipp