Skriv på namninsamlingen

Namninsamling om bättre skolmat i Mjölby kommun

Skolmaten är ett allvarligt samhällsproblem. Många föräldrar vill ha en förändring på skolmaten i förskolan, grundskolan och gymnasium. Barn behöver näring och energi för att fungera, prestera, lära och för att växa. Barnens mat bör vara varierad med fullfeta produkter, mindre socker, fri från tillsatser och ekologiskt så långt det är möjligt. Så på begäran av föräldrarna startar vi denna namninsamling.

Många tror dessutom felaktigt att det finns en lag som tvingar dem att följa gamla fettsnåla råd – en missuppfattning som Livsmedelsverket själva uppmuntrar. Genom att fettsnåla kostråd och tillsatsstinna produkter varit centrala, har många drabbats av ökat sockerbehov och en känsla att aldrig vara riktigt mätt och nöjd.

När våra barn endast serveras dåligt mättande lättprodukter och tillsatser får vi använda vår demokrati (för att påverka Kostservice och våra folkvalda politiker) till att återställa valfrihet och sunt förnuft! Den här namninsamlingen handlar inte om att skolmaten i Mjölby kommun skulle vara extremt dålig och vi kritisera inte matlagningen utan vill endast göra innehållet bättre och vi vill få valfrihet!

Kostvalet bidrar till förbättrad inlärning, koncentration, lugnare skoldagar och friskare gladare barn!

Vill du vara med och påverka? Skriv på namninsamlingen.
Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vet du någon som skulle vilja skriva på?
Skriv ut eller skicka den eller sätt upp den där det är lämplig, alla som vill får självklart skriva på!

 

Läs hela medborgarförslaget här:

Medborgarförslaget om bättre skolmat är inlämnat till Mjölby Kommun

 

Läs artikeln i Corren:

Corren: Föräldrar fajtas för fettet